FOTOS: Anders Sune Berg.
Med udstillingen Tomorrow is the Question sætter Aros i Århus på en mærkbar måde nye standarder for, hvordan man kan opbygge en udstilling, så man ikke bare SER udstillingen, men også MÆRKER den og MÆRKER budskabet i den.
Udgangspunktet er, at de spørgsmål, vi stiller idag, er med til at forme dagen imorgen. Tomorrow is the Question er skabt i et kuratorisk samarbejde mellem AROS og Luise Faurschou og har været under udvikling i tre år. Luise Faurschou står bag organisationen ART 2030, som har til formål at binde kunsten sammen med verdensmålene. ART 2030 er af den internationale kunstplatform artnet blevet kaldt det mest ambitiøse kunstprojekt nogensinde.
Har ambitionen været for alvor at trænge igennem til folk og få udtrykket til at påvirke os følelsesmæssigt, så det lykkedes til fulde.
;an sluger udstillingen, og ikke på noget tidspunkt keder man sig. Man lever i udstillingen og lever med den, og det er med til at kendetegne en udstilling af format.
At man bliver bevæget som menneske, at man lader sig rive med, og at man undervejs stiller spørgsmål til sig selv om, hvorvidt vi kan gøre noget for vores klode, om det bare ER ved at være forbi, eller om vi skal anerkende, at klodens fremtid er lig med dens undergang eller fremgang eller opblomstring påny, og at det er en del af evolutionen, cyklussen om man vil.
OG man kommer til at tænke over, hvordan vore tanker, ønsker, behov og handlinger kommer til at forme den verden, vi har om tyve år.
Udstillingen omfatter værker af 15 samtidskunstnere og omfatter mange overraskende indslags som bordtennis, film med robotstøvsugere der fejer nedbrydningsmateriale op, renselse for interaktivt atomaffald, beundring af en rødglødende jordklode og så hvile i moderne, magelige stole.
Et hit for AROS, et hit for os alle som vil en smule mere end bare at gøre, hvad vi gjorde igår.
Udstillingen kører til og med 4. august 2019.