Arrangementer i Boxen i Herning

 

 

Endelig kommer Queen til Jylland

logo-wwry

Klik på logoet, og du kommer direkte til omtale og billetsalg

Endelig kommer Queen til Herning. Al den skønne musik og alle de fantastiske oplevelser, vi har haft, mens vi hørte musikken. DET skal vi nu genopleve.
Wow for en fest.
Arenaen i København og Boxen i Herning bliver omdannet til et stort dronninge- og champions-scenarie fra midten af maj, når hele det danske ensemble indtager scenen og i en ganske spektakulær handling lancerer hit efter hit. Når holdet så er erfarne kræfter som Joey Moe, Niels Olsen, Szhirley, Kristine Yde, Anders R. Gjesing, Christoffer Brodersen og Nellie Ettison. Ja, så kan det ikke blive andet end noget, der rykker.

Seks mio. solgte billetter i 28 lande på 6 forskellige kontinenter. DET er altså noget. Og det her, mine damer og herrer, her snakker vi altså om en ny version med sange fra Queens sangkatalog, som ikke tidligere har været med i forestillingen. We Will Rock You’ havde 19. april premiere i Københavns helt nye arena, Royal Arena – præsenteret af Langkjær Entertainment og Live Nation.

Du kan læse meget mere om forestillingen, hvis du klikker på billedet ovenover teksten her. Blot skal her nævnes, at  musicalen er skabt af britiske komiker og stjerneforfatter Ben Elton i samarbejde med Queen-medlemmerne Brian May og Roger Taylor. Den fik verdenspremiere på Dominion Theatre i London i 2004 og spillede på samme teater i hele 12 år, før den lukkede i 2014 som den længst spillede teaterforestilling på det hæderkronede gamle teater nogensinde! Siden har den været opført over hele verden fra Australien og Japan over USA, Canada og Mexico til Sydafrika, Brasilien, Tyskland, Spanien, Italien og mange flere.

Vi glæder os til at være med fra sidelinjen og lave en totalanmeldelse af det store arrangement.

.

 

Dansktoppen blev hyldet på alle tænkelige måder i Herning

Dansktoppris

Alle prisvinderne på showet i Herning 25. marts. Dette billede er taget af Søren Lamberth.

 

Show i Herning lørdag den 25. marts:

Reportage: Mikkel Ahlburg Byrgesen.
Fotos: Finn Byrgesen

 

Klokken er blevet halv syv, og de første kendte personer fra dansktopscenen er på vej ned ad den røde løber. Fotograferne knipser lystigt løs på deres apparater, mens deres motiver lydigt poserer, som kutyme er ved denne slags arrangementer. De første, store navne, som har været i branchen i en menneskealder, forlader de knipsende fotografer og begiver sig videre hen mod os skrivende pressefolk, der alle venter på en kommentar eller to. En journalist fra satireprogrammet Natholdet har placeret sig ved enden af den trappe, som Lis og Per nu kommer ned af. På den måde får satirejournalisten lov til at blive én af de første til at skyde sine spørgsmål. Jeg selv har placeret mig få centimeter fra samme plads, og jeg har derfor en glimrende mulighed for at følge med i spørgsmål og svar samtidig med at jeg kan holde øje med den næste række af kendte personligheder, som gør sig klar til den skrivende presses stribe af spørgsmål.

Billede1

Familiejournalen arrangerede showet, i hvert fald stod de bag, og der var en flot pressevæg, som stjernerne skulle nedad.

Billede 2

Hilda Heick var naturligvis med

 

 

 

 

 

 

 

Natholdet forsøger som sædvanlig at anlægge et lidt anderledes fokus. Journalisterne herfra er blevet sendt ud for at undersøge, hvordan den unge popsanger, Christoffer, kan få fat i en del af det klientel, der er til stede en aften som i aften. På trods af den lidt skæve vinkel og nogle sjove blikke fra kendisserne, så kommer der nogle glimrende svar på, hvad dansktoppen kan som genre fra blandt andet Lis og Per, Birthe Kjær, Richard Ragnvald, Peter Belli og Kandis. De fleste nævner, at der skal synges på dansk, hvilket måske ikke er et overraskende råd, hvis man vil have en plads på dansktopscenen. Men flere nævner desuden, at teksterne og musikken er sammensat af tre elementer: Enkelhed, dagligdagen og livsglæde. Og det er måske i virkeligheden et rigtig godt råd, hvis man skal følge den tanke, at man vil have kommende generationer til at interessere sig mere for dansktopgenren: At have en forståelse for at alt ikke nødvendigvis behøver at være meta-kognitive tekster med forskellige budskaber samt tekniske rytmer. Måske skal man nogle gange blot give sig selv lov til at læne sig tilbage og tænke på ganske almindelige dagligdags ting.

Billede4

Richard Ragnvald er en af de ukronede konger på dansktoppen . .

Billede3

Birthe Kjær er dronningen, mens Dennis Knudsen var med som hendes ledsager.

Klokken nærmer sig kvart i otte, og der er kort tid til, at dansen går. Sammen med resten af pressen begiver jeg mig mod vores anviste pladser øverst oppe i salen, hvor det hele skal foregå. Kort før det hele begynder, sniger jeg mig hurtigt ned blandt det spisende publikum, som er placeret
ved runde tolvmandsborde. Her er der til hver enkelt blevet serveret et lille fad med en lille anretning en halv times tid tidligere. Forventningsfulde sidder folk og snakker lystigt. Udover det spisende publikum er Boxens tribuner også blevet fyldt op hele vejen rundt. Der er udsolgt til dagens arrangement.

Jeg når lige at forlade det forventningsfulde publikum, inden det fem timers lange show sætter fra. På slaget otte dæmpes lyset, og gamle dansktopnumre bølger ud af de mange højttalere.

Samtidig ses gamle videoklip fra musikvideoer samt liveoptrædender på tre store skærme ved scenen. Der er sat af til et brag af en fest, og der er lagt op til, at det kun kan gå én vej herfra. Nemlig opad. Efter en stund med gamle kendinge bølgende ud i lokalet kommer de tre værter rullende ind med et klaver. Keld Heick har placeret sig selv ved tangenterne, mens Anette Kokholm og Thomas Evers Poulsen står trofast ved klaverets side. Her byder de alle tre velkommen med en sang fuld af rytme og liv. Efter en ganske kort velkomst på den måde, præsenteres første del af showet: Publikumsprisen. Her er fire talenter blevet udvalgt af fire kendte dansktop personligheder til at forsøge sig med genren. Det er så op til salens publikum samt folk hjemme i stuerne (ja, der bliver jo sendt live-tv) at stemme én af de fire til tops.

Vinderen blev Michael Korup Sørensen/metor: Johnny Hansen.

 

Billede5

Omkring klokken 21 var årets udenlandske kunstner blevet inviteret til at synge et par numre. Og selvfølgelig kom Hansi Hinterseer frem på scenen. Først sang han Heut´ ist dein Tag. Der gik ikke lang tid, før gulvet omkring den aflange scene var fyldt op med mennesker. Og så kom nummeret Hände Zum Himmel. Og her blev Boxens tag stort set løftet af. Jeg har tidligere været til koncert med den populære musiker fra Østrig, og denne gang var tumulten stort set den samme. Folk stod rundt om scenen og dansede for fuld galop i takt med musikkens rytmer samt Hansis guidning af dansens gang. Og vanen tro skulle der afleveres et par gaver fra nogle af de mange tilskuere. Den populære kunstner optrådte senere sammen med Kandis, og heller ikke her kunne de mange dansefødder holdes i ro.

 

Efter et kort ophold i showet, skulle der uddeles priser. Flere af priserne var ikke specielt overraskende, men særligt én pris fangede min opmærksomhed. Det var nu ikke så meget fordi, at duen Dansvingerne vandt Familie Journalens Læserpris. Det, der slog mig, var mere den udvikling af dansktoppen, som drengene er med til at symbolisere. Et andet band understregede min tanke. Bandet Humørekspressen, som tidligere blandt andet har lavet rap til børne-tv debuterede på scenen. De to bands stod for mig som en udvikling af dansktopgenren. Pludselig kom der flere forskellige rytmer end vanen tro, og tankerne blev ledt i retning af ungdommens popkultur. Og det det er måske i virkeligheden slet ikke så dårligt at forsøge sig med den yngre målgruppe, hvis dansktoppen skal forblive.

Klokken nærmer sig hastigt 22, og de sidste priser er ved at være uddelt. Det trækker ud, og klokken når at blive halv elleve, før der bydes op til den efterfølgende dans, som skal vare til klokken 01.00. Jeg begiver mig ned i salen for at mærke stemningen. Kandis er sammen med Hansi Hinterseer de første, som går på scenen. Hurtigt fyldes dansegulvet, og jeg skal hele tiden passe på, at jeg ikke vælter ind i nogle af de dansende par i min iver efter at få de forskellige indtryk suget til mig.

Det er både gamle og nye numre, der strømmer ud fra Boxens højtalere, og dansegulvet er konstant fyldt op. Rundt omkring de runde, hvide borde, hvor folk tidligere sad for at spise små anretninger, står nu fadøl og sodavand i plastickrus. Stemningen er på sit højeste, og selvfølgelig bliver det Kandis, der kommer til at fylde mest. De spiller næsten en time sammenlagt. Derefter går Fede Finn og Funnyboys på og som en overraskelse derefter Kim fra Kim og Hallo sammen med Bamses Venner.

Det er ved at blive sent, og der går ikke lang tid, før der er massevandring mod parkeringspladsen. I bilen på vej hjemad kan jeg ikke undgå at tænke: Med en aften som i aften kan dansktoppen da ikke uddø!

 

Årets nominerede og vindere er følgende:

De nominerede til Årets Kvindelige Dansktop Solist        
Birthe Kjær
Lotte Riisholt
Kirsten Siggaard
Aftenens vinder: Kirsten Siggaard

De nominerede til Årets Mandlige Dansktop Solist          
Dario Campeotto
Johnny Hansen
Richard Ragnvald
Aftens vinder: Dario Campeotto

De nominerede til Årets Dansktop Gruppe 
Kandis
ElsborgMaribo
Maud & Mænd
Aftenens vinder: Kandis

De nominerede til Årets Dansktop Album    
Kandis / Kandis 17
Dansvingerne / Fest i gaden
Fede Finn & Funny Boyz / Ren røv at trut’ i
Aftens vinder: Kandis / Kandis 17

De nominerede til Årets Dansktop HIT          
Gry Meilstrup / Kom og kys mig
Kejser Larsen / Velkommen i de arbejdsløses endeløse rækker
Søren Sebber & Stine Bruun / Du kan godt selv høre det, ik’?
Aftenens vinder: Gry Meilstrup / Kom og kys mig

De nominerede til Årets koncertnavn           
Kandis
Birthe Kjær
Klaus & Servants
Aftens vinder: Birthe Kjær

Familie Journals Læserpris gik til Dansvingerne

Familie Journals Ærespris gik til Birthe Kjær

Vinderen af Mig og Min Mentor blev Michael Korup Sørensen/mentor: Johnny Hansen
De fire finalister var 
Stine & Martin / mentor: Kirsten Siggaard
Michael Korup Sørensen / mentor: Johnny Hansen
Britt Larsen / mentor: Birthe Kjær
Anne-Mette Rix / mentor: Klaus Strand-Holm

 

De nominerede til Årets Dansktop Album   
Kandis / Kandis 17
Dansvingerne / Fest i gaden
Fede Finn & Funny Boyz / Ren røv at trut’ i
Aftens vinder: Kandis / Kandis 17

De nominerede til Årets Dansktop HIT         
Gry Meilstrup / Kom og kys mig
Kejser Larsen / Velkommen i de arbejdsløses endeløse rækker
Søren Sebber & Stine Bruun / Du kan godt selv høre det, ik’?
Aftenens vinder: Gry Meilstrup / Kom og kys mig

De nominerede til Årets koncertnavn          
Kandis
Birthe Kjær
Klaus & Servants
Aftens vinder: Birthe Kjær

Familie Journals Læserpris gik til Dansvingerne

Familie Journals Ærespris gik til Birthe Kjær

Vinderen af Mig og Min Mentor blev Michael Korup Sørensen/mentor: Johnny Hansen
De fire finalister var
Stine & Martin / mentor: Kirsten Siggaard
Michael Korup Sørensen / mentor: Johnny Hansen
Britt Larsen / mentor: Birthe Kjær
Anne-Mette Rix / mentor: Klaus Strand-Holm