Bedre bliver det ikke. Hvis vi på www.seniorbloggen.dk dryssede om os med stjerner, så ville vi give den aften her seks ud af seks mulige.
Vi var på besøg fredag den 16. juni til Skyttehusets nye koncept Smag på Skyttehuset.
Og fik en aften i særklasse der ligger langt over niveau af det forventelige.
Og til en pris der er fristende for alle. 555 kr. pr. kuvert for en hel aften med fire retter fantastisk veltilberedt og smagfuldt serveret gourmet-mad, seks forskellige slags vine plus dessertvin og port.
Tilsat en flot, flot bordopdækning med bestik, der skinner om kap med servitricens glade velkomstsmil og tjenernes professionalisme.
Vi havde bestilt bord til 18.30. Vi kom lidt for tidligt og stod og flagrede lidt i krogen af den store sal. Tjeneren fik omgående øje på os og gelejdede os venligt og professionelt ind til restauranten med den flotte udsigt til hav og have. Da altså kom for tidligt, fik vi tilmed lov til at vælge vores 2-personers bord.
Smagfulde farver
De nye forpagtere gør meget i de lyse farver og i kobberfarver, der matcher hele vejen rundt. Smagfuldt og elegant.
F.eks. har bordene denne flotte farve.
Om vi lige havde lyst til at sidde og summe over en snacks, eller om vi ville ombord i forretten med det samme?
Vi valgte det sidste.
Det fortrød vi ikke.
Der går lige et par minutter, så er den klar til jer, fik vi at vide.
Og som lovet, så gjort, efter et par minutter kom hun ind med den første ret, kammussling med hasselnødder og fermenteret hvidløg.
Og så op til bordet med den hvide dug, hvor vinene, alle yderst tilpassede den enkelte ret og MEGET velsmagende.
Så var vi klar.
Jamen altså, den kammusling den smeltede på tungen, og den helt særlige smag af det sorte, fermenterede hvidløg, den er så speciel, at den må betragtes som unik og noget helt for sig.
Enten er man til det, eller også kan man slet ikke lide det.
Teknikken er vist udviklet i Korea, hvor de sorte hvidløg fremstilles ved at hvide hvidløgsranker fermenteres under kontrollerede forhold i ca. 30 dage. Efter 30 dage, tørres hvidløgene, og det er under tørringen, at løgene bliver bløde og sorte, og ændrer smag til at blive mere rund og blød.
Og i det her tilfælde altså også lidt stærk.
Nænsomt forberedt aften
Næste ret var den nænsomt tilberedte pighvar med ærter, citronpuré og “persillesauce”.
Op at hente mere hvidvin. Vi rakte ud efter den, der så ud til at passe med pighvar. Det kunne de nu allesammen have gjort. Alt var afpasset så det passede til hinanden.
Kalvemørbraden kom herefter nu ind med grillet, hvid asparges, nye løg og trøffelsky samt kartofler med ramsløg og smør. Kanden med sauce blev ikke stående på bordet. Først undrede vi os. Men måske netop et twist for at holde al saucen varm, mens de tjenende ånder konstant render rundt med kanderne varme fra køkkenet. Man skal da også bare løfte det ene øjenbryn, før de står der med en ny omgang placeret nøjagtigt på den kartoffel eller det løg, hvor man vil have den. F.eks. ud over mørbraden, der var så mør og lækker, at ja, man kunne tygge den med øjenbrynene, som man nu siger. Og alligevel ikke mere mør, end at den var fast i kødet.
Til dessert fik vi rabarber- og cremet is med skovmærke. En is så lækker og blød og cremet, at den smagte af, ja netop natur, skovbær og rabarber, så det var en fryd, og så vi næsten har eftersmagen i munden længe efter, at denne artikel er skrevet.
Når man opregner hvor mange timer, vi fik lov at sidde og nyde hinanden, opdækningen, tjenere og kokkes kærlige og venlige optræden. Når man så tilmed får levende musik på et velstemt flygel af en pianist, der læser sit publikum godt, og som valgte et bredt, ældre og genkendeligt repertoire, og som ville kunne højne den gode standard med en anelse mere sjæl, feeling og lejlighedsvis lidt længere numre. Ja så man sige, at vi samlet set har haft en helt fantastisk aften i Vejles “nye” skyttehus.
Vi håber på, at de fremover vil kunne fylde restauranten fredag efter fredag efter fredag,
Det fortjener de.
For på menúkortet står der, at vi får serveret nænsomt, tilberedt pighvar. Jamen altså. HELE denne vidunderlige aften var nænsomt forberedt af et personale, der fortjener ug på samtlige parametre.