Odense hitter med fede koncerter

 

 

Fantastiske Bootleg Beatles indtog Odense

Bootleg Beatles

En stjerneaften på Memory Lane. Guf for øregangene.  En særdeles veloplagt Hans Otto Bisgaard. Netop ham skulle det være, der præsenterede de fire gutter og Pepperland Symfoniorkester, der 20. januar gæstede Odeon i Odense.
Vi har så mange minder med ham og Mylle. Irriterende måske nok i mange af deres snakke og kommentarer. Men det hørte åbenbart med, dengang vi sad med ørerne inde i radioen, den lille vi fik i konfirmationsgave, for at lære teksterne til A Hard Days Night, All My Loving, She Loves You. Penny Lane og alle de andre.
Vi blev ikke snydt for noget, det gjorde vi virkeligt ikke hin lørdag aften i Odense. Det var fantastisk, bevægende, og når man på varm, engageret og inspirerende måde kan få en hel sal til at synge med på When I´m sixty Four og Hey Jude, så nakkehårene rejser sig. Så kan man ikke forlange mere.

2. halvdel var
intens og varm
Naturligt var koncerten delt op i to afdelinger. Netop som vi kendte fra de oprindeligeThe Beatles. En med de store, velpolerede hits fra midtresser-tidens habit-klædte Liverpool-drenge. Det var godt nok. Varen blev leveret, rytmikken og bevægelserne var en tro kopi af drengene fra dengang.
Så skete der noget efter pausen. Varmen bredte sig i salen, man kunne fornemme, hvordan musikken blev mere og mere intens, og som det sikkert var i det virkelige liv, så kunne man mærke den bevægelse, der var sket med de fire drenge og den musik, som mere og mere blev deres egen og ikke et udtryk for, hvordan man laver store hits og velpolerede kærlighedssange.
Beatles fik efter deres nej til flere koncerter i midt-tresserne mulighed for at eksperimentere med musikken, og vi skal da lige love for, at det kom til udtryk fra den historiske Sgt. Pepper-LP og fremefter indtil det uundgåelige Abbey Road og Let it Be-brud.
Bootleggerne formåede at få det hele ud over scenekanten, lige fra John Lennons hvide habitklædte særlige rytmik i Ballad of John and Yoko  med benene og til de spændinger, man umiskendeligt begyndte at mærke mellem de fire beatler i de senere år.
Spændinger er en del af livet,  Og det var livet, vi mærkede i Odeon. Fire garvede musiker, der præsenterede os for den relativt korte årrække for et halvt århundrede siden, der var epokegørende i musikkulturen, og som gør, at variationerne og nuancerne og eksperimenterne med diverse musikformer blev mere og mere legaliseret.
Bakket op af Sgt. Pepper Symfonia-orkestret gav de fire Beatles-imitatorer os opskriften på dels, hvordan musik, der kommer fra hjertet, varmer sjælen.
Imponerende.

Simoni
Er du mere til latininspireret schlagermusik, så er der koncert også i Odense med argentiskfødte Semino Rossi fredag den 20. april. Det foregår i Sparekassen Fyns Arena, og du kan læse mere om koncerten her.

Sangeren har gjort det helt fra bunden. Ganske vist var hans forældre musiske mennesker begge to, men i sin ungdom forlod Semino sit fædreland for at bosætte sig i Europa. Her tog han tilfældige jobs som musiker i restaurationer ved vandet og sågar som gademusiker, som det nu bød sig. Livet var ingen dans på roser for almindelige mennesker. Men Rossi ville noget med sit liv, havde et mål og sang og spillede sig til tops, så han idag fra sit domicil i Tyrol kan se på, at han nu er en af de absolut førende schlagerkonger – herhjemme og i udlandet.
Vi byder Rossi velkommen tilbage til Danmark, hvor han har optrådt ved forskellige lejligheder. Husk naturligvis at er din elskede romantiker, så skal vedkommende da have et par billetter i julegave.
Igen er www.seniorbloggen.dk med ved ringside, når det går løs i den første forårsmåned.

 

Og Semoni rammer Odense i april

Simoni
Er du mere til latininspireret schlagermusik, så er der koncert også i Odense med argentiskfødte Semoni Rossi fredag den 20. april. Det foregår i Sparekassen Fyns Arena, og du kan læse mere om koncerten her.

Sangeren har gjort det helt fra bunden. Ganske vist var hans forældre musiske mennesker begge to, men i sin ungdom forlod Semoni sit fædreland for at bosætte sig i Europa. Her tog han tilfældige jobs som musiker i restaurationer ved vandet og sågar gademusiker, som det nu bød sig. Livet var ingen dans på roser for almindelige mennesker. Men Rossi ville noget med sit liv, havde et mål og sang og spillede sig til tops, så han idag fra sit domicil i Tyrol kan se på, at han nu er en af de absolut førende schlagerkonger – herhjemme og i udlandet.
Vi byder Rossi velkommen tilbage til Danmark, hvor han har optrådt ved forskellige lejligheder. Husk naturligvis at er din elskede romantiker, så skal vedkommende da have et par billetter i julegave.
Igen er www.seniorbloggen.dk med ved ringside, når det går løs i den første forårsmåned.