Mere soul, Sissel, mange tak

 

 

Mere soul, Sissel, mange tak, mere soul og spræl

Sissel

Odense emmede af jul, hygge og lys, gaver, sne, eventyr og klokkeklang i den forgangne weekend.  Og der var lagt op til en perfekt afslutning, da Sissel Kjyrkeby optrådte med sin julekoncert i Odeon. Det var på forhånd sat til at være en afslutning på et julemarked i byen, der ville noget. Og Sissel fortalte da også selv fra scenen, at da hun vågnede op, var det hele som et eventyr med fine, små drys, der lagde sig fint ned og kom duvende ned fra himlen og gjorde alting så godt.
Er man til Sissel og den høje, flotte, enestående stemme, hun besidder, så gik man ikke forgæves. Det skal hun have. Hun har stadig en stemme, der kan få isblokke til at smelte og forene kontinenter.

Sissel som man forventede
Vi kender jo Sissel for sin skønsang, som hun har udøvet i årtier.  Denne gang havde hun samlet et band og et kor fra såvel Norge som USA og England og formåede ind imellem skønsangen at lade disse helt fantastiske og meget særlige musikere fylde på scenen. DET var topprofessionelt. Og de skulle have fyldt meget mere.
Sissel lod den egentlige koncert vare så lidt som fem kvarter plus ekstranumre. Det var synd. Det meste af koncerten fyldte salen med den Sissel-stemme, vi kender, nemlig den reneste og smukkeste vokal, man kan forestille sig.
Lejlighedsvis, og kun lejlighedsvis, lod hun koret synge med sig eller synge alene. Det kunne nok få et bifald frem, så man mærkede, at her var der tale om nogle helt særlige korsangere, som har sunget med nogle af verdens mest kendte musikere som f.eks. Wayne Hernandez med sin lækre stetson, der har sunget med Tina Turner, Madonne og Yusuf Islam, og sangerinden Phebe Edwards, der har sunget sammen med Rod Stewart, Westlife, Adele, Donna Summer, James Brown og mange, mange flere.
En stjernespækket besætning der nok kunne have tålt en helt egen afdeling.

. . . .Og så lidt til

Når det så er sagt, så var det modigt af Sissel at gå nye veje og forsøge at peppe juleshowet op med noget mere funky, groovy, lidt frækt og næsten avantgarde. Det var flot af hende, og så tilgiver man hende gerne nogle halvtomme vittigheder og meget instuderede vink og fagter til publikum, som hun har gjort det mange, mange gange før.
Der var vist ikke overladt meget til spontanitet.
Dér, hvor showet virkeligt flyttede sig var, da hun sang SAMMEn med de topprofessionelle musikere fra udlandet. Her levede hun, og her kom ensemblet langt ud over scenekanten.
Her sprællede de sammen med os publikummer, og her oplevede vi en Sissel, der kan langt mere end skønsang, Glade Jul og Nu tændes tusind Julelys, som vi naturligvis også fik.
Halvanden times show eller lidt mindre, det er nu altså for lidt. Det ville det ikke have været, hvis det meste havde været lidt mere ud over scenekanten. Men Sissel stod lidt for solidt placeret i sin røde henholdsvis sorte kjole.